terapi

Sådan spotter du kvaksalveri undervejs i din terapi

Sådan spotter du kvaksalveri undervejs i din terapi

Du kan være taget til mange former for terapi i din tilværelse, der kan adskille sig meget forskelligt, og du kan gå til noget specifikt en enkelt gang i dit liv eller gentagende gange for lige at genopfriske nogle gode pointer eller for at gennemgå en ny “hindring” i livet.

Sidstnævnte kunne jo blandt andet være parterapi i Helsinge.

Nu er terapi jo ikke det dyreste at gå til, og nogle gange kan man også få tilskud til dette, og hvis man har et alvorligt problem og stålsikkert tror på, at terapi kan hjælpe, så er man ofte villig til at betale for den hjælp, koste hvad det koste vil.

Men det er da klart, at hvis man tit skal til terapi, så kan det blive bogført som en fast månedligt udgift, som man skal kalkulere med i det daglige regnskab, og så vil man jo gerne have valuta for pengene, som tilfældet er med de andre udgiftsposter.

Dog er ikke alle typer af terapeuter en beskyttet titel, og nogle gange kan man falde over terapiformer, man aldrig har hørt om, men som man bliver lovet, er noget, som kan hjælpe for en.

Derfor kan det være virkelig svært at bedømme, hvad denne person egentlig har af rent mel i posen, for hvis det blandt andet drejer sig om en psykisk behandling, hvor man har svært ved at forelægge beviser ved bedring fysisk end ved at sige, hvordan man har det, så kan det blive påstand mod påstand.

Så hvis man ser et diplom hænge på væggen med, at terapeuten har gennemført kurser eller kortere eller længere uddannelser i dit og dat, så er det måske reelt nok, men hvor meget substans og erfaring der er i dette, kan så være svært at sige noget om.

Desværre findes der også dem, der udelukkende opretter klinikker for at snyde kunderne, og dem skal man helst undgå.

Man skal mærke efter, om man reelt mærker bare den mindste bedring efter få behandlingsgange, eller om man føler sig manipuleret på den dårlige måde til at have det godt.