ventilation

Ret ventilation er godt for helbredet

Ret ventilation er godt for helbredet

Det kan lyde som en stramning umiddelbart, når vi ligefrem siger, at man skal passe på helbredet ved at have god ventilation.

For nogle mennesker vil jo nok sige, at man da netop skal passe på med at blive udsat for for eksempel for meget kulde, da man så ellers risikerer at blive forkølet eller syg på anden måde.

At få træk eller blive udsat for noget udenfor, der kan give en allergi, er jo heller ikke godt.

Disse pointer er ganske vist helt korrekt, thi alt skal ske med måde, men mangel på det samme ville også være forfærdeligt.

Tænk bare på, da de fleste moderne biler blev udstyret med aircondition-anlæg. Så var det slut med svedeture i bilen på vej sydover på ferie og alle de ulækre madpakker, der var blevet slimede og snaskede i kurven under turen.

Sådan et ventilationsanlæg kører ofte på cirkulationen og genbrugen af luften, der er i bilen, men man kan også få ventilationsanlæg, der udnytter forholdene udenfor til at gøre dem mere acceptable og passende indenfor.

Det er jo med til, at sådan en god mekaniske kan være miljøvenlig, når man vælger en grøn ventilation.

Men angående det med helbredet så er det jo essentielt, at man kan trække vejret for at overleve, og nu bliver de færreste af os selvfølgelig ikke lukket ind i et hermetisk lukket lokale i et varkuum, men mindre kan også gøre det.

Er dårligt indeklima kan give en hovedpine, man kan svede for meget, man bliver udmattet og mister koncentrationen.

Det bedste er selvfølgelig altid at kunne komme udenfor i den friske luft, men hvis man sidder og arbejder indenfor på en arbejdsplads, så er det ikke altid lige muligt.

Så især i rollen som chef skal du sørge for, at du får installeret god ventilation for dine ansatte – og dig selv.