tilbud på gulvslibning

Lad din lokale gulvmand give et tilbud på gulvslibning

Lad din lokale gulvmand give et tilbud på gulvslibning

Når et trægulv når en vis alder, vil slitagen som regel vise sig i gulvets overflade i form af misfarvninger og skrammer. Særligt tydelige er disse skønhedspletter i ubehandlet træværk eller i gulve som er behandlet med sæbe eller olie. Disse materialer yder nemlig ikke samme beskyttelse som eksempelvis lak, maling eller fernis, som forsegler træværket.

Ved en oliering eller en sæbe behandling skrubbes olie eller sæbe ned i træværkets overfladiske fibre som mættes af det fede materiale. Herved dannes en hinde som fungerer som træværkets eneste værn mod omverdenen.

Denne hinde bevares og forstærkes gennem hyppig og grundig gulv vask med olie sæbe eller sæbe spåner. Forsømmes denne pleje rutine vil gulvet hurtigt begynde at synes grimt, slidt og uensartet i overfladen. Og så vil det faktisk kun kunne reddes med en gulvafslibning.

Hvad er en gulvafslibning?

En gulvafslibning er en forholdsvis skånsom, dog effektiv, behandling som anvendes til at fjerne overfladiske skrammer ridser, splinter og misfarvninger i et trægulv. Ved en gulvafslibning slibes det øverste lag af træværket således at et nyt lag kommer til syne.

Det drejer sig højst om en par millimeter som slibes væk – men det er også fuldt tilstrækkeligt når det handler om at komme eksempelvis pletter fra spildte væsker, grålige slidspor fra nedtrådt skidt eller gullige plamager fra solfalming til livs. Gulvet vil blive slebet med først groft, dernæst fint, sandpapir som er gjort fast på en roterende slibe rondel. Denne er monteret på en særlig maskine til afslibning af gulve som den professionelle gulvmand medbringer og styrer.

En dygtig gulvmand vil med sin maskine kunne komme helt ind i krogene, ud langs panelerne og rundt om de skarpe hjørner, og således skabe et smukt og ensartet resultat. Og med den rette efterbehandling vil gulvet kunne blive rigtig flot igen.

Læs mere om slibning af gulv på hus-tips.dk.