regnskoven

Hvor meget af regnskoven har vi tilbage?

Hvor meget af regnskoven har vi tilbage?

Det er faktisk lidt af et trickspørgsmål, vi indledte denne artikel med i overskriften!

For godt nok kan man godt overordnet lave en procentvis forklaring om, hvor meget regnskov på globalt plan, vi har tilbage, men det vil bare aldrig være retvisende nok.

Begynder man så at gå helt ned i detaljerne med, hvor meget reel regnskov verden har tilbage, så vil du opleve en sørgelig sandhed:

Regnskoven forsvinder langsomt. 

Det vidste du måske godt, men hvis man kunne zoome helt ind på et kort over visse områder af regnskoven, så ville du se, at det sker nu, som i: LIGE NU forsvinder regnskoven enten ved manuel hugning eller organiseret industriel rydning.

Her vil du nok – hvis du er et anstændigt menneske – række hånden ud i en kombination af fortvivlelse og vrede over, at det finder sted, og du ville ønske, du direkte kunne gøre noget for at hindre dette.

Problemet forskellen på de mennesker, der fjerner regnskoven, og så os, der hyler: “red regnskoven!”

Vi sidder i vores egen magelighed herhjemme og kan ikke mærke konsekvensen af, at regnskoven forsvinder, selvom vi mennesker efterhånden burde have erfaret, at vores jord er en levende fællesorganisme, som vi alle har et ansvar om at beskytte, og at en påvirkning på den anden side af jorden har konsekvenser for dig – negativt som positivt.

Så sender vi penge, køber et træ, en ged eller andet i udlandet og får god samvittighed ved at tro, at vi så har gjort noget godt for vores fælles miljø.

Men firmaerne, der hærger regnskovene ved at fjerne dem, er sådan set ligeglade med din indsats og tænker kun på profit.

Og de mennesker, der er ansat til at høste regnskoven, er afhængig af den indkomst ved den ansættelse for at overleve og ved, at der altid står en anden parat i kulisserne til at overtage vedkommendes arbejde.

Så svaret til spørgsmål om, hvor meget regnskov der er tilbage, er, at der er mindre tilbage nu, end da du startede med at læse denne artikel…