køleservice

Hvor længe kan god køleservice holde sig?

Hvor længe kan god køleservice holde sig?

Mange ting har jo en udløbsdato, men den slags tænker man mere over ved madvarer, for hvis man indtager fordærvede madvarer, så kan det gå helt galt for det enkelte menneske – og opbevarer man rådne madvarer sammen med andre, kan det betyde en katastrofe.

Dog er det næppe så galt, hvis man for eksempel har en gammel sofa stående, for selvom man måske kan blive enige om, at den er lidt grim at kigge og, og alderdommen har sat sig på den mere end moderne rumpetter, så kan den sagtens holde i lang tid endnu.

Den kan jo shines op, gøres fin, moderniseres, omdannes til noget andet eller slet og ret repareres; så er det mere med at huske at gøre den ren, så den ikke bliver uhygiejnisk at have stående.

Men hvad med sådan noget som køleservice, hvor længe kan det egentlig holde sig?

Hvis man har en vedvarende energikilde, om det så er kørende køleservice eller slet og ret ens fryser eller køleskab, man taler om, så kan det sådan set holde sig rigtig længe, så længe man sørger for at udskifte de enkelte komponenter tids nok, så maskinerne holder sig længe nok.

Det er også vigtigt at afrime dem og måske fjerne nogle ting, der har ligger der for længe under køleservice – en gang imellem bør man også rense den helt til bunds, hvor man giver den den store omgang med rengøringsbørsten med videre.

Er der tale om midlertidige former for køleservice såsom at køle noget ned med is udenfor eller lægge et holdt håndklæde på ens hoved, så er levetiden meget kortere.

Her er det fysikkens enkle love om omdannelse af energi, der spiller ind på, hvornår isen smelter.

Derfor er hovedreglen her nok, at man skal huske at vedligeholde de ting, der skal yde køleservice, mens andre har en tidspasset levetid, som man ikke kan gøre noget ved.